Tips om veilig boeken te ruilen

De bibliotheken zijn dicht. Hoe geraak je nu aan boeken? - je kan een boekenruil met je buren of familie organiseren, maar neem je voorzorgen.

'Lang zullen we lezen' heeft bij VRT-nieuwsdienst gecheckt. Als je het als volgt doet, kan een boekenruil geen kwaad:

De boekengever:
1. Was je handen
2. Pak je boeken in in een kartonnen doos en sluit die goed af
3. Zet de doos voor de deur van bijvoorbeeld je buur, bel aan en ga naar huis

De boekenontvanger:
4. Neem de doos in huis
5. Laat de doos 24u dicht en raak de doos niet meer aan
6. Was je handen
7. Pak de boeken de volgende dag uit! Het lezen kan beginnen

Je kan dit zo ook veilig organiseren met vrienden, familie of buren in quarantaine.
Het virus overleeft slechts 12 tot 24u buiten het lichaam. Daarom vormen online bestelde boeken ook geen probleem. De inhoud van die pakjes is normaalgezien lang genoeg niet aangeraakt.

Lang zullen we lezen dus!

Bron: https://www.langzullenwelezen.be/nieuws/de-bibliotheken-zijn-dicht-hoe-geraak-je-nu-aan-je-boeken-je-kan-een-boekenruil-met-je-buren-of-familie-organiseren-maar-neem-je-voorzorgen?fbrefresh=5e732fcc667d8&fbclid=IwAR2nHIw4U2cmnnEvFbT_ZvBb4OI1FmcPQzM2N5MSVE2zfBVcDya0mYltRl4