Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms - als je probeert te werken met een hoop kinderen in huis, bijvoorbeeld - mag je dat ook eens aan de professionals overlaten. 'Uit met Vlieg' delen 6 kindvriendelijke podcasts en luisterboeken!

1. De hoorspelen van Het Geluidshuis

Het Geluidshuis maakt hilarische, spannende en ontroerende hoorspelen, met fantastische verhalen en de stemmen van topacteurs. Op hun website kan je de hoorspelen bestellen met het boek erbij, of via een downloadcode kopen zodat je ze meteen in huis hebt. 

Nieuwsgierig? Doe mee aan onze wedstrijd en win een van de hoorspelen! 

 

2. De liedjes van Kapitein Winokio

Radio Winokio is de streaming-app van Kapitein Winokio: je luistert (en zingt en danst) ermee naar al zijn liedjes. Af en toe geeft de kapitein er ook live een miniconcertje of leest hij een verhaal voor - vanuit je zetel zit je altijd op de eerste rij.

Je mag de app een maand gratis proberen

 

3. De verhalen van de luisterbieb

Via de Nederlandse luisterbieb kan je honderden boeken beluisteren, helemaal gratis. Er is aanbod voor kinderen van alle leeftijden, en ook grote mensen vinden ongetwijfeld hun gading tussen de literaire klassiekers en non-fictie. 

 

4. Een podcast op Spotify

Zelf beluister je misschien wel eens een podcast via Spotify, maar wist je dat daar ook heel wat aanbod voor kinderen te vinden is? Van verhaaltjes voor het slapengaan tot voorleesoma's en zelfs meditatiesessies voor kinderen: je haalt ze zo naar je woonkamer - of naar de koptelefoon van je koter. 

 

5. De avonturen van Nachtwacht

Wil je je kinderen weglokken van het tv-scherm? Ketnet heeft er iets op gevonden, met een reeks luisterverhalen rond de serie Nachtwacht. Je kan de verhalen beluisteren via Spotify, iTunes, Google Podcasts en (in een geanimeerde versie) via de Ketnet-app.

 

6. Recht uit de boekenwinkel

Boekhandel 't Stad Leest in Antwerpen moest sluiten, maar om het goed te maken lezen ze elke dag een kinderboek voor: je kan de filmpjes bekijken via hun Facebookpagina. 

En boekenwinkel Boekarest uit Leuven doet precies hetzelfde: de eigenaar Maartje leest elke dag voor uit een prentenboek, een jeugdboek én een boek voor volwassenen, via de Instagrampagina. 

 

Bron: https://www.uitmetvlieg.be/uittip/podcasts-en-luisterboeken-voor-kinderen?fbclid=IwAR1Snt24CQXWMwbKSb65s9Vp4fQyiJZVm0KSZagWupK7CDaTi1Os2crdlek