Mijn bibliotheek: online verlengen en meer

Wat is 'mijn bibliotheek'? En hoe maak je een profiel aan?

Wat is 'mijn bibliotheek'?

Als je een profiel hebt bij Mijn Bibliotheek kun je:

• jouw ontleende materialen online verlengen
  • iets reserveren uit onze collectie
  • thuis de digitale collecties van de bib bekijken, zoals het Gopress-krantenarchief, fundels (digitale prentenboeken)
  • een overzicht van je kosten bekijken
  • lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillende gezinsleden samen beheren. Aan één profiel kun je zoveel lidkaarten koppelen als je wenst.
  • lijstjes maken en bewaren van je favoriete bibliotheekitems

Verlengen en reserveren

Je kan 1 keer je items verlengen voor nog eens 4 weken. Verlengen gaat niet als het item voor een andere lener is gereserveerd. Bij een verlenging, krijg je de volledige vier weken bij je vorige uitleenperiode.

Reserveren kost 1 euro. Het bedrag komt op je lidkaart (identiteitskaart). Ook aanwezige materialen en sprinters kan je van thuis uit reserveren. Je krijgt van ons een mail zodra het gereserveerde item aan de balie klaarstaat.

Hoe maak je een profiel aan bij 'mijn bibliotheek'?

Ga naar https://bredene.bibliotheek.be/mijn-bibliotheek/aanmelden en klik daarna op "Maak een profiel aan" aan.

Volg de stappen:

1. Controleer of de juiste bibliotheek is ingevuld, klik "volgende".
  2. Neem je identiteitskaart (of je lidkaart) bij de hand en vul je rijksregisternummer in (zonder leestekens). Gebruik je nog een lidkaart? Vul dan het nummer van deze kaart in. Voor dit eerste gebruik is je paswoord je DDMMNNN (dag en maand van de geboortedatum + de eerste 3 letters van de familienaam in hoofdletters).
  3. Deze gegevens heb je in het vervolg niet meer nodig om Mijn Bibliotheek te gebruiken!
  4. Kies nu je eigen wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Een mailadres kan je maar één keer gebruiken. Wel kan je verschillende lidmaatschappen koppelen aan één profiel, ook van gezinsleden of andere bibliotheken.
  5. Klik op “Profiel aanmaken”. Je krijgt ook nog een bevestigingsmail.

Heb je nog verder hulp nodig of lukt het niet om te verlengen? Stuur een mail naar balie.bibliotheek@bredene.be of bel naar de bib op 059/33 91 90.