Leren lezen van thuis uit

Lezen is een basisvaardigheid, daarom is het ontzettend belangrijk dat leerlingen dit blijven oefenen.

foto van jongen die leest

Blijf oefenen

De bibliotheek is gesloten, de lessen op basisscholen zijn opgeschort. Maar het blijft belangrijk dat leerlingen die leren lezen blijven oefenen. Tip: herhaal de geziene leerstof met je kind. Kinderen onderhouden zo hun lees-, reken-, en schrijfvaardigheden zodat na deze Corona- crisis de draad weer vlot kan worden opgepakt. 

Veilig leren lezen

Uitgeverij Zwijsen biedt online oefenbundels aan.  Van de methode Veilig leren lezen zal elke week een bundel online verschijnen. Deze bundel sluit zowel aan bij de Veilig leren lezen kim-versie als bij Veilig leren lezen 2de maan-versie (maan, roos, vis). Daarnaast gaat Uitgeverij Zwijsen de leerlingsoftware bij de kim- en maanversie gratis voor iedereen beschikbaar stellen. Ook voor schrijfmethode ik pen! zullen we voor leerjaar 1 oefenbundels aanbieden.

Download hier de software en oefenbundels

 

Mol en Beer

Uitgeverij Die Keure voorziet een speciale site voor ouders met kinderen in het kleuter en lager onderwijs. Ze bieden gratis onder andere elke weekdag nieuwe leestaken aan en hebben verschillende digitale applicaties die normaal enkel in de klasomgeving worden gebruikt zoals leesgames, opengezet voor het grote publiek.

Ga hier naar de website

Download hier de gratis lees en schrijfgame app

 

Lezergame

Tot eind april kan je gratis de lees- en spellingsoftware van Sensotec gebruiken, waaronder de populaire lezergame.

Download hier de gratis software