Leen van thuis uit e-boeken bij de bib

Vanaf nu kan je via de bib gratis e-boeken lezen op een eigen toestel naar keuze. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel op het cloudLibrary-platform om het aanbod te ontdekken en meteen je eerste e-boeken te lenen.

E-boeken 3

Op het e-boekenplatform cloudLibrary doorzoek je eenvoudig het volledige aanbod. Je kan 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel. In de collectie vind je Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie en een aantal Engelstalige werken.

Zo werkt het:

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Je hebt een 'mijn bibliotheek' profiel nodig om cloudLibrary te kunnen gebruiken. Bekijk hier hoe je een profiel kan aanmaken.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Heb je vragen over deze dienst?

Duik in de handleidingen:

Veel leesplezier!

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.