Heropening bibliotheek

De bibliotheek is sinds 15 juni opnieuw open met de gewoonlijke openingsuren.

Heropening bibliotheek

De bib is opnieuw elke dag open voor bezoek. Om alles veilig te houden, vragen we je rekening te houden met de onderstaande maatregelen.

Corona maatregelen 1

mondmasker

• Het dragen van een mondmasker is verplicht, ook voor kinderen vanaf 12 jaar.
    • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
    • Volg de looprichting, waar aangeduid, goed na.
    • Wij voorzien ontsmettingsgel bij het binnenkomen en verlaten van de bib.
    • Bezoeken zijn beperkt tot 30 minuten. De bibliotheek is uitzonderlijk géén gezellige ontmoetingsplaats. Het is niet de bedoeling om samen te scholen binnen of buiten de bib.
    • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.

regels ZUB

• Indien de bib gesloten is kan je nog steeds gebruik maken van de inleverbox. Wil je ook uitlenen, dan kan je best inleveren via de zelfuitleenbalie. Zo is er terug ruimte op je kaart voor nieuwe materialen. Materialen gaan minimum 3 dagen in quarantaine, en zijn dan niet uitleenbaar.
    • Uitlenen en inleveren gebeurt éénmalig op het einde van je bezoek.
    • Ontsmet je handen voor het gebruik van de uitleenbalie.
    • Je kan enkel met bancontact aan de zelfuitleenbalie betalen.
    • Er staat nog steeds een bibmedewerker klaar voor je vragen te beantwoorden. Begeleiding gebeurt op afstand.

Corona maatregelen 4

• Je kan geen gebruik maken van de zitplaatsen om bijvoorbeeld de krant te lezen, een tijdschrift in te kijken, een boek te lezen of te studeren.
    • Kinderen kunnen geen gebruik maken van het speelgoed voorzien in het babysalon.
    • Je kan geen gebruik maken van de tablets, internetpc’s, cataloguspc’s of fundels in de bib.
    • Je kan geen kopies nemen of printen via de internetpc’s.
    • Ben je nog geen lid? Inschrijven kan door een aanvraag te sturen naar balie.bibliotheek@bredene.be
    • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op. Bij het niet navolgen van de regels heeft het personeel het recht om je toegang te ontzeggen.