Heropening bibliotheek

Vanaf 15 juni gaat de bibliotheek opnieuw open met de gewoonlijke openingsuren.

Heropening bibliotheek

De bib is opnieuw elke dag open voor bezoek. Dit betekent dat je geen nieuwe aanvragen kan doen voor de afhaaldienst. Wie nog een aanvraag openstaan heeft, kan deze tijdens de openingsuren ophalen. Dit kan aan de balie op het einde van je bezoek.

Vanaf 15 juni zal een reservatie 1 euro kosten. Je kan nog steeds alle materialen reserveren, ook aanwezige materialen.

Materialen worden niet meer automatisch verlengd. Hou rekening met je uiterste uitleendatum of verleng online via 'mijn bibliotheek'

Om alles veilig te houden, vragen we je rekening te houden met de volgende maatregelen:

Corona maatregelen 1

bezoekregels2

• Het dragen van een mondmasker is niet verplicht, maar wel aangeraden.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
  • Volg de looprichting, waar aangeduid, goed na.
  • Wij voorzien ontsmettingsgel bij het binnenkomen en verlaten van de bib.
  • Bezoeken zijn beperkt tot 30 minuten. De bibliotheek is uitzonderlijk géén gezellige ontmoetingsplaats. Het is niet de bedoeling om samen te scholen binnen of buiten de bib.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.

Corona maatregelen 3

• Wil je ook uitlenen, dan kan je best inleveren via de zelfuitleenbalie. Zo is er terug ruimte op je kaart voor nieuwe materialen. Materialen gaan minimum 3 dagen in quarantaine, en zijn dan niet uitleenbaar. Indien de bib gesloten is kan je nog steeds gebruik maken van de inleverbox. Deze materialen worden pas drie dagen later ingenomen.
  • De uitleentermijnen worden nog steeds automatisch verlengd zolang er beperkingen zijn door de corona. Je zal geen telaatgeld moeten betalen tijdens deze corona-periode.
  • Uitlenen en inleveren gebeurt éénmalig op het einde van je bezoek.
  • Ontsmet je handen voor het gebruik van de uitleenbalie.
  • Je kan enkel met bancontact aan de zelfuitleenbalie betalen.
  • Er staat nog steeds een bibmedewerker klaar voor je vragen te beantwoorden. Begeleiding gebeurt op afstand.

Corona maatregelen 4

• Je kan geen gebruik maken van de zitplaatsen om bijvoorbeeld de krant te lezen, een tijdschrift in te kijken, een boek te lezen of te studeren.
  • Kinderen kunnen geen gebruik maken van het speelgoed voorzien in het babysalon.
  • Je kan geen gebruik maken van de tablets, internetpc’s, cataloguspc’s of fundels in de bib.
  • Je kan geen kopies nemen of printen via de internetpc’s.
  • Ben je nog geen lid? Inschrijven kan door een aanvraag te sturen naar balie.bibliotheek@bredene.be
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op. Bij het niet navolgen van de regels heeft het personeel het recht om je toegang te ontzeggen.