Baby's en peuters houden van boeken

Baby book

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Kinderen die al heel vroeg in boekjes kijken, leren sneller lezen en hebben het gemakkelijker op school. Ze zijn taalvaardiger en kunnen beter rekenen.

En baby’s die nog niet kunnen lezen? Die houden ervan om naar de prentjes te kijken en te luisteren naar je stem. Laat boekjes overal in huis slingeren. Zo kunnen ze deze al speelenderwijs ontdekken, blaadjes omslaan, knabbelen op de randjes (badboekjes zijn hiervoor ideaal).

In de bib vind je allerlei boekjes, ook voor de allerkleinsten: verhaaltjes voor in bad, boekjes die knisperen of gemaakt zijn uit stevig karton.

Weet je niet goed waar te beginnen? : Bekijk hier de voorleestips

Bredene is een boekstart gemeente!

csimonbequoye-web-0004.jpg

Gratis babypakket 6 maanden

In het pakket dat je krijgt als je kind zes maanden oud is, zit een eerste zacht voelboekje.

Ga je met je baby in een consultatiebureau van Kind en Gezin op controle? Dan zal de vrijwilliger die je verwelkomt je het pakket meegeven. Ga je niet bij Kind en Gezin op controle? Vraag dan in de bibliotheek naar je Boekstart-babypakket.

csimonbequoye-web-0006.jpg

Gratis peutertas 15 maanden

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. Breng zeker het gezondheidsboekje van je kind mee. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje.

Woon je in Bredene en ga je niet naar Kind en Gezin? Kom dan langs in de bib met het gezondheidsboekje van je kind.