Leerkracht

 Op klasbezoek

Klasbezoek bib Bredene

Het is belangrijk om met de klas op bezoek te komen. We merken dat kinderen vaker en met meer zin lezen als ze regelmatig met de klas komen. Leesplezier en de lage drempel om met de klas te komen brengt enorm veel bij in de taalontwikkeling van kinderen. 

Per klas van de basisschool kan gratis een bibkaart aangevraagd worden. Ook voor leerkrachten van het secundair onderwijs en zorgleerkrachten is de kaart beschikbaar. Je krijgt speciale uitleenvoorwaarden met de kaart. Bekijk hier de voorwaarden: /klaskaart

Klasbezoek in tijden van Corona:

Het maximum aantal bezoekers in de bibliotheek is beperkt. Daarom kunnen klasbezoeken enkel buiten de openingsuren van de bibliotheek (bijvoorbeeld s ’ochtends tussen 9-10u of in de namiddag van 14-15u). Vraag een bezoek aan per mail via balie.bibliotheek@bredene.be of bel naar 059/33.91.90

Snipperkoffer

 

Snipperkoffer.jpg

Wil je met de klas werken rond een bepaald thema? Of wil je zeker zijn dat je boekjes kan lenen rond populaire thema's? (pasen, sinterklaas, herfst, lente,...) Dan kan je met je klassenkaart een snipperkoffer aanvragen.

Een bibmedewerker verzamelt boekjes en zet die voor jou klaar. Wij vragen enkel dat je deze minimum 4 weken op voorhand aanvraagt.

Aanvragen kan hier.

Vertelplaten

 

Kamishibaitheater.jpg

Vertelplaten of Kamishibai zijn ideaal voor in de klas. Voorlezen voor een groep kinderen wordt nog leuker. Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst aan de achterkant van de plaat. Je kan het verteltheater ook uitlenen in de bib.

Met de bus naar de bib

de_lijn.png

 

Met CultuurKuur kan je gratis met de bus naar de bib komen: Meer info

Gopress

763.png

 

We bieden een overeenkomst aan om de leerlingen gratis het GoPress kranten- en tijdschriftenarchief (Knack, Humo, Wablieft…) te laten raadplegen op school.

Aanvragen kan via wendy.hiltrop@bredene.be

Fundels

fundels.png

 

Scholen kunnen via de bibliotheek gratis gebruik maken van digitale prentenboeken (Fundels) 

Lees meer over Fundels

Lerarenkaart

schermafbeelding-2019-02-26-om-235251.png

Woon je in Bredene en werk je in het onderwijs? Dan kan je in onze bibliotheek je lerarenkaart ophalen. De lerarenkaart is per kalenderjaar geldig. Nieuwe kaarten komen in december binnen.

Meer info