Jeugd

0-3 jaar

dsc_0010.jpg

Peuters houden van boeken! Ontdek kartonnen boekjes, knisperboekjes en nog meer in ons aanbod. Bovendien krijgen kersverse ouders een gratis Boekstart-pakket met 2 leuke kartonnen boekjes. Je krijgt hiervoor een bon bij Kind & Gezin of kom langs aan de balie met je gezondheidsboekje voor meer uitleg.

 Meer info  

 

3-5 jaar

20191023_120137.jpg

Jonge gezinnen zijn welkom in onze bib! Je kan in het kleutersalon prentenboeken vinden over onderwerpen zoals naar school gaan, oma en opa en nog veel meer.

Kleuters kunnen op de Fundels pc naar een verhaaltje luisteren. Wist je dat je van thuis uit ook Fundels (digitale prentenboeken) kan lenen? Meer info hier.

6 tot 8 jaar

Eerste lezertjes

20191023_121239.jpg

Het eerste leerjaar is een belangrijke mijlpaal voor je kind: ze leren lezen! In onze bib kan je eerste lezers boekjes terugvinden in het groene treintje. Ze staan volgens leesniveau beginnend bij START tot E4. Het leesniveau krijgen kinderen mee in de klas. Er zijn ook makkelijk lezen en samenlees boeken. Vraag meer uitleg aan een bibmedewerker.

Om beginnende lezertjes nog meer aan te moedigen kan je meedoen aan de spaaractie. Leren lezen is nog nooit zo leuk geweest. Bij elk bezoek krijgen eerste lezers een sticker. Om de paar stickers krijgen ze een klein prijsje!

 

 

Kan je al vlot lezen?

20191023_115131.jpg

Na het niveau E4 (einde tweede leerjaar) kan je boeken uit het rek 6-8 jaar kiezen. De boeken voor 6 tot 8 jaar staan in een verlaagd rek op kindermaat. De etiketten hebben een gele kleur.

De jeugdafdeling staat nu per genre groep gesorteerd. Zo kan je bijvoorbeeld bij de gele etiketjes de volgende groepen terugvinden: fantasie, vriendschap, spannend en thema.

Je kan er ook weetjesboeken (informatief), strips en films terugvinden voor de leeftijd van 6 tot 8 jaar met een geel etiket als aanduiding.

9 tot 11 jaar

20191023_130246.jpg

De jeugdafdeling staat nu ook per genre groep gesorteerd. Zo kan je bijvoorbeeld bij de rode etiketjes (9 tot 11 jaar) de volgende groepen terugvinden:

  • fantasie
  • vriendschap
  • spannend
  • thema

Binnen de groepen staan de boeken alfabetisch op auteursnaam gesorteerd. Bijvoorbeeld boeken van Marc De Bel staan bij DEBE.

20191023_115333.jpg

 

Kan je al goed lezen? Doe dan mee met de boekenbingo! Lees 3 boeken uit een verschillende genre groep. Een volle kaart is bingo!

Je kan er ook weetjesboeken (informatief), strips en films terugvinden voor 9 tot 11 jaar met een rood etiket.

Young adults

12 tot 14 jaar en 15+

20191023_132333.jpg

De boeken van 12 tot 14 jaar hebben een blauw etiket. De jeugdafdeling staat nu ook per genre groep gesorteerd. Zo kan je bijvoorbeeld bij de blauwe etiketjes (9 tot 11 jaar) de volgende groepen terugvinden: fantasie, vriendschap, spannend en thema.

Binnen de groepen staan de boeken alfabetisch op auteursnaam gesorteerd. Bijvoorbeeld boeken van Dirk Bracke staan bij BRAC.

De boeken van 15+ hebben een grijs etiket. Ze staan op dezelfde manier gesorteerd als de blauwe etiketten.

 

 

Gratis boekenpakket

Voor baby's en peuters

Bredene is een boekstart gemeente! Je krijgt als nieuwe ouder een gratis boekenpakket cadeau.

Fundels

Fundels herfstvakantie2

Digitale prentenboeken

Dankzij de bib kan je gratis van thuis uit digitale prentenboeken ontlenen.

Lijstjes maken

lijstjes

Wil je graag bijhouden wat je nog wil lezen? Met 'mijn bibliotheek' kan je boekenlijstjes digitaal bijhouden.

Op zoek naar een boek?

Boekenzoeker

Boekenzoeker helpt je kiezen!

Boekenzoeker geeft leestips aan jonge lezers tussen 0 en 18 jaar.