Bande dessinée
Néerlandais

Het pantser van de Jakolass

Manu Larcenet (auteur), Pierre Christin (antécédent bibliographique), Jean-Claude Mézières (antécédent bibliographique)
Met de Tijdopener hadden we Ravian achtergelaten in de straten van Parijs, hij was weer een kind geworden. We vinden hem nu terug met een peuk in zijn mond, aan de toog hangend, blut, ongeschoren en verdikt. Tussen de twee momenten, vindt een ramp plaats, een groot ongeluk in het tijdruimtecontinuüm. Mézières en Christin vertellen al meer dan vijftig jaar lang verhalen over Ravian en… een echte he
Sujet supplémentaire
3 sterren (Knack)
Titre
Het pantser van de Jakolass
Auteur
Manu Larcenet
Antécédent bibliographique
Pierre Christin Jean-Claude Mézières
Langue
Néerlandais
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, 2020
54 p. : ill.
ISBN
9789085586043 (paperback)

Commentaires

Met 'De tijdopener' kwam tien jaar geleden een eind aan de succesvolle sciencefictionstripreeks 'Ravian', maar Manu Larcenet maakte met toestemming van de Ravian-auteurs een vervolg. In 'Het pantser van de Jakolass' maken we kennis met René, een oude dronkaard die na een avond doorzakken in kennelijke staat op meneer Albert en de drie Shingouz stuit, bekend uit de Ravianreeks. Meneer Albert legt René uit dat hij eigenlijk Ravian is en dat zijn hulp dringend gewenst is. Via een kruidenierswinkel belandt hij in de verre ruimte waar hij een intergalactische conflict moet beëindigen en – als alles goed gaat – zijn uiterlijk en geheugen terugkrijgt. René stort zich in een avontuur vol geestige personages, duizelingwekkende decors en geslaagde grappen. 'Het pantser van de Jakolass' is een heel geestig boek geworden. Manu Larcenet bedacht en tekende met respect voor het origineel een zeer geslaagde parodie op 'Ravian'. Kennis van de serie 'Ravian' is niet nodig om dit verhaal te begrijpen.

À propos de Manu Larcenet

CC BY-SA 4.0 - Image by Simon Guirlinger

Emmanuel Larcenet, dit Manu Larcenet ou simplement Larcenet, est un auteur de bande dessinée français, né le 6 mai 1969 à Issy-les-Moulineaux.

De 1994 à 2006, il collabore au magazine Fluide glacial, pour lequel il réalise essentiellement des récits humoristiques, tout en publiant des œuvres plus intimes aux Rêveurs, maison d'édition qu'il crée en 1998, avec Nicolas Lebedel.

Au début des années 2000, il accède à une large reconnaissance critique grâce à plusieurs albums édités par Dargaud : la série humoristique Le Retour à la terre, scénarisée par Jean-Yves Ferri, s'impose comme son plus gros succès commercial, tandis que Le Combat ordinaire obtient le prix du meilleur album en 2004.

Il confirme ce statut durant les années 2010 en signant les très sombres Blast (2010-2014) puis Le Rapport de Brodeck (2015-2017).

En lire plus sur Wikipedia