E-boeken

E-boeken stockfoto

Uitleenregels

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel. 

Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

Zo werkt het

Tip: Bekijk de handige instructievideo’s onderaan deze pagina.

Je hebt een Mijn Bibliotheek profiel nodig om cloudLibrary te kunnen gebruiken. Bekijk hier hoe je een profiel kan aanmaken.

Lezen op je smartphone of tablet

Download de app  ‘cloudLibrary by bibliotheca’ via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

Lezen op je computer

Surf naar eboeken.bibliotheek.be en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Lezen op je e-reader

  1. Installeer Adobe Digital Editions op je computer. Maak eenmalig een Adobe ID aan.
  2. Surf naar eboeken.bibliotheek.be en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  3. Kies een boek en klik op “download voor offline lezen”. Het boek wordt nu automatisch geopend in Adobe Digital Editions.
  4. Sluit je e-reader aan op je computer met de kabel en sleep het boek naar je e-reader. Wanneer je je e-reader ontkoppelt, verschijnt het boek in je bibliotheek.

Tip: Heb je zelf geen e-reader en wil je zo een toestel eens uitproberen? In de Bredense bib kan je een e-reader uitlenen. Vraag ernaar in de bib! Let op: Er staat een vast aanbod e-boeken op deze e-readers, je kan hiermee niet gebruik maken van cloudLibrary.

Vragen stockfoto

Heb je vragen over deze dienst?

Bekijk hieronder de instructiefilmpjes of duik in de handleidingen:

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring, en de daarin omschreven verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kunt je op elk moment opnieuw uitschrijven.