Boek
Nederlands

De wolf die uit het boek viel

Thierry Robberecht (auteur), Grégoire Mabire (illustrator)
+1
De wolf die uit het boek viel
×
De wolf die uit het boek viel De wolf die uit het boek viel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nadat Wolf uit zijn boek is gevallen, verandert hij in een klein bang wolfje. Hij probeert zich in een ander boek te verstoppen, maar wordt overal weggestuurd. Tot hij een meisje met een rood kapje ontmoet. Prentenboek met zachtgekleurde, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boeken, Wolven
Titel
De wolf die uit het boek viel
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Grégoire Mabire
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le loup tombé du livre
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825510 (hardback)

Besprekingen

De boekenkasten in Zoë's kamer staan vol met boeken. Zo vol dat er een boek naar beneden valt en de boze wolf uit het verhaal tevoorschijn komt. Eenmaal uit zijn boek is Wolf niet zo dapper. Wanneer hij een kat in de kamer ziet, probeert Wolf zich snel weer in een boek te verstoppen. Hij rent van het ene naar het andere boek, komt terecht op een sprookjesbal en bij dinosaurussen, maar is nergens welkom. Zal het Wolf lukken om een boek te vinden waarin er wel een plekje voor hem is? Een grappig, verrassend prentenboek over een bange wolf op zoek naar zijn verhaal. Het is prachtig geïllustreerd met zachtgekleurde, sprookjesachtige tekeningen met veel humor. De tekeningen geven het verhaal helder weer en zijn sprekend: de mimiek van de verschillende dieren spreekt boekdelen. Is het verhaal eenmaal een keer voorgelezen, dan kunnen kinderen, aan de hand van de tekeningen, het verhaal zelf makkelijk 'herlezen'. Het taalgebruik is toegankelijk, alhoewel sommige woorden wellicht wat lastig ku…Lees verder

De wolf die uit het boek viel

Oeps, Wolf is per ongeluk uit een boek gevallen. Hij is terechtgekomen in Zoë’s kamer, waar een kat op de loer ligt. Wolf is bang voor de kat. Wolf is immers helemaal niet zo groot en eng als hij er uit ziet in een boek. Eigenlijk is Wolf maar een klein getekend figuurtje. Dus de levensechte kat in de kamer is veel groter. Wolf probeert te vluchten, maar hij mag geen enkel boek meer in. In het boek over de dino’s komt hij in het verkeerde tijdperk terecht en op het bal van de koning is hij ook niet welkom als hij geen baljurk draagt. Tot Wolf via een ander boek opeens in het bos terecht komt. Hier voelt hij zich goed. Hij komt een klein meisje tegen, Roodkapje. Ze huilt omdat ze haar afspraak met de wolf heeft gemist. Gelukkig kan Wolf nu toch nog een rol spelen. Roodkapje leert hem met plezier zijn tekst. En zo ontdekken wij samen met de kinderen aan wie we dit verhaal vertellen dat de enge wolf in Roodkapje slechts een rolletje speelt en in het echte leven een bangerik is. 
Lees verder

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657