Boek
Nederlands

De Spiekpietjes gaan naar school

+1
De Spiekpietjes gaan naar school
×
De Spiekpietjes gaan naar school De Spiekpietjes gaan naar school

De Spiekpietjes gaan naar school

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Op de Spiekpietjesschool leren de allerkleinste helpers van Sinterklaas alles wat ze moeten weten voor ze de wijde wereld in trekken. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
sinterklaas; schoolleven
Titel
De Spiekpietjes gaan naar school / [tekst en illustraties] Thaïs Vanderheyden
Auteur
Thaïs Vanderheyden
Taal
Nederlands
Uitgever
[Brasschaat]: De Limonadefabriek, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789463889322 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk Sinterprentenboek in de serie ‘De Spiekpietjes*’. In de tuin van het kasteel van Sinterklaas staat de Spiekpietjesschool: hier leren de allerkleinste helpers van de Sint alles wat ze moeten weten voor ze de wijde wereld in trekken. Ze proeven snoepjes, leren verlanglijstjes ontcijferen en krijgen les in verstoppertje. Het is de leukste school ter wereld! ‘De Spiekpietjes gaan naar school’ is in een zachte, lichtvoetige stijl geschreven en bevat grappige, inclusieve illustraties in vrolijke kleuren. Thaïs Vanderheyden studeerde kunstgeschiedenis en volgde tekenles aan de academie van Brugge. Ze tekende en schreef meerdere kinderboeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 4 jaar.

De Spiekpietjes gaan naar school

Achterin de tuin van het kasteel van Sinterklaas staat er een bijzonder gebouw. Het is de Spiekpietjesschool. Daar worden de jongste helpertjes van de Heilige man voorbereid op het echte werk. Ze leren er niet alleen verlanglijstjes ontcijferen, sinterklaasliedjes zingen, snoepjes voorproeven en vliegen op de rug van de merels. Ze krijgen er ook les in het stilzitten. Dat is wat deze Spiekpietjes namelijk heel goed moeten kunnen als ze in de mensenwereld zijn. Daar verstoppen ze zich overal waar de kindjes zich bevinden. Ze kijken of die flink, lief of ondeugend zijn; ze zien waar deze kindjes van houden en zo helpen ze Sinterklaas om die kinderen het juiste cadeautje te bezorgen.Dit vijftiende deel uit de Spiekpietjesreeks evolueerde mee met de tijd. We zien gekleurde en ook witte Pietjes en er zijn ook tal van Spiekgrietjes die deel uitmaken van het gezelschap. Ook nu bestaat het grote boek uit paginagrote kleurrijke illustraties waarop elke activiteit gedetail…Lees verder