Een paard voor Sinterklaas

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Een paard voor Sinterklaas
×
Een paard voor Sinterklaas Een paard voor Sinterklaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij. Vierkant prentenboek met vrolijke, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Een paard voor Sinterklaas
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789025771935 (hardback) 9789025773120 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het nieuwe deel over de liefste boer van Nederland staat in het teken van Sinterklaas. Amerigo is van de trap gevallen en nu doet Sint een beroep op boer Boris: kan hij Knol misschien een weekje lenen? Knol liep nooit op een dak, dus Boris laat hem oefenen. Koe Clara komt te hulp. Van Lieshout en Hopman zijn weer op hun best in dit humoristische verhaal over doorzetten en hulpvaardigheid. Het rijm is origineel: ‘hindernis’ rijmt op ‘daarginder is’ en ‘zenuwpees’ en ‘hoogtevrees’ doen het ook prima samen. Uit Hopmans fantasie kwam een geweldige hijskraan en wat staan er bijzondere schoentjes bij de schoorsteen. Natuurlijk ontbreken muis en merel op geen enkele spread. Pas op de laatste, tekstloze pagina’s staat Sint zelf afgebeeld, met een aantal bleke Pietjes. Dat is meer dan genoeg. De dieren spelen hun hoofdrol met glans. Zo wordt Sinterklaas vieren weer echt een feestje. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Kijk voor een uitgebreide biografie en bibliografie op tedvanlieshout.com: Ted bi(bli)o.

Biografie

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond m…Lees verder op Wikipedia