Strip
Nederlands

Vaarwel Aaricia

Robin Recht (auteur), Jean Van Hamme (naar het werk van), Grzegorz Rosinski (naar het werk van)
De verraderlijke mythologische slang Nidhogg geeft Thorgal de ring van Ourobouros, waarmee hij terug kan keren naar zijn eigen verleden en de overleden Aaricia opnieuw kan zien. Ballonstrip in kleur.
Titel
Vaarwel Aaricia
Auteur
Robin Recht
Naar het werk van
Jean Van Hamme Grzegorz Rosinski
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Adieu Aaricia
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2023
108 p. : ill.
Aantekening
Dit buitenreeksalbum van Thorgal past in een concept van uitgeverij Le Lombard om diverse auteurs carte blanche te geven om een eigen verhaal te vertellen over personages uit de stripreeks. Robin Recht opent de reeks met Vaarwel Aaricia waarin een oudere Thorgal afscheid moet nemen van zijn echtgenote.
ISBN
9789086771141 (paperback)

Besprekingen

Een historische fantasy-strip in de ’Thorgal Saga’-serie over liefde en verlies en over goed en kwaad. Overmand door verdriet om de dood van Aaricia krijgt Thorgal van de verraderlijke Nidhogg de ring van Ouroboros. Als hij deze draagt, kan hij terugkeren naar zijn eigen verleden en Aaricia weer zien. Er zijn verleidingen waar zelfs de meest pure held niet aan kan weerstaan... Thorgal vergeet daarbij echter dat Ouroboros de mytische slang is die in zijn eigen staart bijt. Ballonstrip met veel actie en gewelddadige scènes, met gedetailleerde tekeningen in duistere en aardse kleuren.Robin Recht (1974) is een Franse striptekenaar en -auteur. Voortbouwend op de traditie van de ‘skalds’, Scandinavische troubadours die de Vikinghelden bezongen, nodigt Thorgal Saga getalenteerde auteurs uit een avontuur van Thorgal te vertellen en zo het epos van deze held, oorspronkelijk gecreëerd door Jean Van Hamme en Grzegorz Rosiński, te verrijken.

Suggesties