Boek
Nederlands

Sinterklaas met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)
+1
Sinterklaas met Fien en Milo
×
Sinterklaas met Fien en Milo Sinterklaas met Fien en Milo

Sinterklaas met Fien en Milo

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Konijn Fien en muis Milo vieren feest, want Sinterklaas is in het land. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Sinterklaas met Fien en Milo / [tekst en illustraties] Pauline Oud
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044849196 (hardback)

Besprekingen

Met een variatie op enkele bekende sinterklaasliedjes voor- en achterin het boek start dit vrolijke verhaal over konijn Fien en muis Milo die enthousiast Sinterklaas verwelkomen. Thuis gaan ze zich verkleden, iets moois knutselen en natuurlijk hun schoentjes opzetten. Voor het naar bed gaan zingen bij de haard, wat voor het paard klaar zetten, het hoort er allemaal bij. De volgende ochtend worden vol enthousiasme de kadootjes uitgepakt, en uiteindelijk Sint en Piet weer uitgezwaaid. De duidelijke en helder gekleurde tekeningen zijn zwartomlijnd en laten allerlei details zien . Ze zijn afgebeeld op een glanzende achtergrond van steeds van kleur wisselende bladzijden. De illustraties en begeleidende tekst vormen een harmonieus geheel. Aantrekkelijk en stevig vierkant prentenboekje met afgeronde hoeken waarvan peuters( onder begeleiding) zeker zullen genieten.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en …Lees verder op Wikipedia