Strip
Nederlands

De wereld rond met de Kiekeboes. 6

Merho (auteur)
+1
De wereld rond met de Kiekeboes. 6
×
De wereld rond met de Kiekeboes. 6 De wereld rond met de Kiekeboes. 6

De wereld rond met de Kiekeboes. 6

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Naar ondertussen goede jaarlijkse gewoonte verschijnt een dubbelalbum van de Kiekeboes. De wereld rond met de Kiekeboes bevat naast een reisdossier ook de albums: De onthoofde sfinx (4) en Doorgestoken kaart (62).
Bevat
De onthoofde sfinx (Egypte)
Doorgestoken kaart (Las Vegas)
Titel
De wereld rond met de Kiekeboes. 6
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2023
104 p. : ill.
Aantekening
Met reisdossier
ISBN
9789002279317 (paperback)

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia