Sinterklaasje

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Sinterklaasje
×
Sinterklaasje Sinterklaasje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Sinterklaas uit Spanje is gekomen, brengen zijn Pieten cadeautjes door de schoorsteen. Prentenboek met eenvoudige schilderingen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Sinterklaasje
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
Herziene editie
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044849301 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Voor heel jonge kinderen wordt hier het verhaal van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten verteld en in beeld gebracht. Op de linkerpagina wordt heel gedetailleerd verteld wanneer Sinterklaas jarig is, waar hij woont, dat hij veel zwarte Pieten en een wit paard heeft, en wat ze het hele jaar door in Spanje doen. Vlak voor zijn verjaardag vertrekt de Sint met zijn Pieten, zijn paard en zakken vol cadeautjes en snoep per stoomboot naar de kinderen. De kinderen hebben een tekening gemaakt of een brief geschreven, zodat de sint weet wat ze graag willen. Sinterklaas gaat in winkels op zijn troon zitten, zodat de kinderen op zijn schoot kunnen zitten of hem een hand kunnen geven. Ten slotte wordt het schoentje klaargezet, met bijhorende brief, wortel of suikerklontje en loopt de sint op zijn paard over de daken terwijl de Pieten in de schoorsteen springen(!). De prenten werden met felle kleuren en wilde penseelstreken ingekleurd, een beetje zoals jonge kinderen het zelf zouden doen. Bij de teks…Lees verder
Dit prentenboek in oblong formaat heeft op de rechterpagina kleurige, gestileerde illustraties in gouache, staand in een kader en met zwarte omrandingen. Links staat op een vergelijkbaar omkaderd kleurvlak de vierregelige tekst. Deze volgt in alles het overbekende sinterklaasverhaal: de Sint is oud, woont in Spanje met grappige pieten, zijn boot zit vol cadeaus, veel kinderen schrijven hem verlanglijstjes, hij houdt zitting door het hele land, de kinderen zetten hun schoen klaar, de Sint rijdt over de daken en de pieten zetten de surprises klaar. Door de eenvoudige, op kindertekeningen lijkende illustraties, is dit boek bruikbaar in grotere groepen kinderen vanaf de peuterspeelzaalleeftijd tot aan de onderbouw van de basisschool. Door de kleurenrijkdom vormt het een aantrekkelijke voorbereiding op dit kinderfeest bij uitstek. De auteur/illustrator is bekend door haar vele prentenboeken voor peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia