Boek
Nederlands

Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka

Kathleen Amant (auteur)

Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De stoomboot van Sinterklaas is vastgelopen op een zandbank. Sint en de pieten moeten in rubberbootjes verder. Als ze in de stad aankomen, raken de pietjes door hun gekibbel Sint kwijt. Ze gaan hem zoeken maar zien onderweg allerlei leuke dingen. Vinden ze Sint op tijd terug? Groot prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
[België]: Hocus Pocus, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789464071108 (hardback)

Besprekingen

De intocht van de Sint is dit jaar anders dan anders: in rubberen bootjes omdat de stoomboot is gestrand. En dat is niet het enige: de pieten raken Sinterklaas kwijt. Ze doen er – door allerlei afleidingen – de hele dag over om hem weer te vinden. Naar Sjinka Poenka gaan zit er die dag niet meer in. Maar de Sint weet nog een heleboel andere bijzondere bestemmingen! De titel, die verwijst naar de fantasiebestemmingen die Sint verzint als antwoord op de terugkerende vragen van de pietjes, dekt niet echt de lading, maar dat zal de jonge doelgroep niet deren. Die zal zich goed herkennen in de kleine pietjes die zich als kleuters gedragen. En als het donker wordt, is Sinterklaas gelukkig snel gevonden, dat geeft een veilig gevoel! Op de illustraties in diepe kleuren met zwartomlijnde figuurtjes hebben de lichtbruine pietjes roetveeggezichten. Hier en daar is het taalgebruik Vlaams (bv. ‘ze hadden rubber bootjes bij’, ‘blijde intrede’, ‘aan land geraken’). Vanaf ca. 4 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia