Boek
Nederlands

Terug naar kasteel Vrekkenstein

Geronimo Stilton (auteur), Claudio Cernuschi (illustrator), Valentina Grassini (illustrator)
Geronimo Stilton (ik-figuur) wordt samen met zijn hele familie uitgenodigd door oom Adelmuis, om naar kasteel Vrekkenstein te komen. Wat zou er aan de hand zijn? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Gierig zijn
Titel
Terug naar kasteel Vrekkenstein
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Claudio Cernuschi Valentina Grassini
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ritorno a rocca Taccagna
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
128 p. : ill.
Verschijningsdatum
10-03-2023
ISBN
9789463373548 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Hij wordt samen met zijn hele familie uitgenodigd door oom Adelmuis, om naar kasteel Vrekkenstein te komen. Wat zou er aan de hand zijn? Deel 39 van de serie over muizen, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden, zoals mascarpone en synthetische. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties