Strip
Nederlands
Een stel verhuist na het verlies van hun zoon naar een huis in de bossen van de Veluwe, waar vreemde tekens iets duisters inluiden. Ballonstrip in kleur.
Onderwerp
Rouwproces
Titel
De kuil
Auteur
Erik Kriek
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Scratchbooks, 2023
129 p. : ill.
ISBN
9789493166691 (hardback)

Besprekingen

Een griezelige striproman over verlies, verdriet en mysterieuze zaken. Huub en Sara verhuizen naar een oud familiehuis nadat ze hun zoon hebben verloren. Het huis staat in de bossen van de Veluwe. Hier hopen ze het verdriet achter zich te kunnen laten en hun leven weer een beetje op de rails te krijgen. Maar dan vinden ze vreemde tekens die in de oude beukenbomen zijn gekerfd, en beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Ballonstrip met fraaie illustraties in blokdrukachtige stijl en een gelimiteerd kleurenpalet met veel licht-donkercontrast. Erik Kriek (Amsterdam, 1966) is illustrator en auteur van meerdere strip- en kinderboeken. Zijn werk wordt inmiddels in meer dan 9 talen uitgegeven. 'De kuil' is zijn tweede, lange striproman.

Over Erik Kriek

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door 1Veertje

Erik Kriek (Amsterdam, 18 november 1966) is een Nederlands striptekenaar en illustrator. Hij staat vooral bekend om zijn reeks Gutsman (1994).

Hij werkt als illustrator onder andere voor De Nacht van de Wansmaak, VPRO, de Volkskrant, Vrij Nederland, Schokkend Nieuws, Weltwoche en de kaften van de Nederlandse Tolkien-uitgaven van Meulenhoff. De meeste van zijn boeken worden in Nederland uitgegeven door uitgeverij Oog & Blik.

Het Onzienbare en andere verhalen, zijn bundel uit 2012 van zes korte strips naar de verhalen van H.P. Lovecraft, is ook in het Spaans, Frans, Italiaans en Duits uitgegeven.

Erik Kriek verstripte in 2016 vijf "murder ballads" (onder anderen van Nick Cave, Steve Earle en Gillian Welch) in In the pines, 5 murder ballads. Kriek tekende deze strip in zwart-wit met telkens een steunkleur, met een sfeervolle setting en landschappen. Op de bijhorende cd vertolkte Erik Kriek de v…Lees verder op Wikipedia