Boek
Nederlands

Het eerste nijlpaard op de maan

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
Het eerste nijlpaard op de maan
×
Het eerste nijlpaard op de maan Het eerste nijlpaard op de maan

Het eerste nijlpaard op de maan

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twee nijlpaarden dromen ervan als eerste nijlpaard op de maan te landen. Het ene nijlpaard laat een compleet ruimtevaartcentrum bouwen. Het andere nijlpaard maakt met haar vrienden een alternatieve raket. Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het eerste nijlpaard op de maan
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first hippo on the moon
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[30] p. : ill.
ISBN
9789044825626 (hardback)

Besprekingen

Twee nijlpaarden hebben een droom, namelijk om het eerste nijlpaard op de maan te zijn. Het ene nijlpaard, de rijke Hercules Leopold-Saksen III, roept de hulp van een ruimtevaartcentrum in om een professionele raket te maken. Sheila, het andere nijlpaard, heeft niet die middelen en roept daarom de hulp van haar vrienden in. Samen maken zij een alternatieve raket, waarmee Sheila naar de maan geschoten wordt. Maar onderweg heeft zij een botsing met een asteroïde. Ze belandt toch op de maan, bovenop het andere nijlpaard dat er al is. Maar wie was er nu het eerst? Humoristisch prentenboek, met een goed opgebouwd verhaal met een duidelijke spanningsboog, waarbij echter het slot erg teleurstellend is (Sheila verlaat in de raket de maan en laat het andere nijlpaard daar achter; als zij weer op aarde is, komt zij pas bij nadat zij enkele winden heeft gelaten). De tekst laat zich goed voorlezen en nodigt uit tot interactie tussen voorlezer en de kleuter. De illustraties van de veelvuldig bekro…Lees verder

Het eerste nijlpaard op de maan

Na de olifant is nu het nijlpaard de hoofdrolspeler in een prentenboek van David Walliams. Hij laat zich weer helemaal gaan, tot op het absurde af en Tony Ross kan zich ook uitleven in zijn typische stijl.

Al zouden de twee stekelvarkentjes er graag hun boek van maken, het zijn twee nijlpaarden die het voor het zeggen hebben. Het boek zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal, maar daar heb ik mijn twijfels over. Twee nijlpaarden hebben, zonder het van elkaar te weten, dezelfde droom: het eerste nijlpaard op de maan zijn. Het verschil tussen beiden kan haast niet groter zijn. De ene heet Hercules Leopold-Saksen III, een rijke stinkerd, de andere heet Sheila en zij is eerder een dromer. Totaal onvoorbereid maar o zo charmant bouwt zij samen met haar junglevrienden iets wat op een raket moet lijken. Alles wat te vinden is in het oerwoud kan dienen, tot zelfs neushoornpoep toe. Hercules pakt het veel professioneler aan en gooit er duidelijk veel geld tegenaan. Jammer ge…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

TelevisiewerkLees verder op Wikipedia