Boek
Nederlands

Buurman brombeer

Ciara Flood (auteur), Tjibbe Veldkamp (vertaler)
+1
Buurman brombeer
×
Buurman brombeer Buurman brombeer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beer woont ver weg van iedereen en dat bevalt hem prima. Dan bouwen konijnen hun huis vlak bij zijn huis! Het is gedaan met zijn rust. Prentenboek met aansprekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Buurman brombeer
Auteur
Ciara Flood
Vertaler
Tjibbe Veldkamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Those pesky rabbits
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2015
[36] p. : ill.
ISBN
9789026137396 (hardback)

Besprekingen

Beer woont ver weg van iedereen en dat bevalt hem prima. Dan bouwen konijnen hun huis vlak bij zijn huis! En daar blijft het niet bij. Ze kloppen steeds aan. Ze vragen of ze honing kunnen lenen of hij boeken wil ruilen en naar vallende sterren komt kijken. Beer wordt steeds bozer en schreeuwt dat hij niks wil, behalve dat ze hem met rust laten. Dat doen de konijnen. Tot er op een dag zachtjes aan de deur wordt geklopt en beer een mand vindt met cake, houtblokken, een boek en een briefje, van de konijnen. Kan hun vriendelijkheid de chagrijnige beer verzachten? Geestig prentenboek (debuut) van illustrator/auteur. De fraaie prenten zijn sprekend en humorvol, groots opgezet en vol detail. Beer is groot, log: zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. De konijnen zijn verwachtingsvol en dartel. Korte tekst in de prenten, soms grote en andere lettertypen. Hartverwarmend prentenboek dat doet denken aan de boeken over Beer en Muis van Bonny Becker. Vanaf ca. 4 jaar.

Buurman Brombeer

Beer woont ver weg van de bewoonde wereld en dat bevalt hem uitstekend. Tot op een dag stomme stoorkonijnen een huis bouwen naast dat van hem. De konijnen proberen werkelijk alles om maatjes te worden met hun nieuwe buurman, maar helaas ... Buurman Brombeer heeft geen interesse in het sluiten van nieuwe vriendschappen. Hij brult zijn nieuwe buren weg met de duidelijke boodschap dat ze hem met rust moeten laten. En dat doen de konijnen ... Tot op een dag een mand vol lekkers en leuks wordt afgezet voor zijn deur. Er is geen konijn in de verste verte te bespeuren maar er zit wel een briefje bij voor Beer.

Een heerlijk grappig verhaal over een knorrige beer die niets wil delen: niet zijn tijd, zijn honing, zijn kracht, zijn gezelschap, ... NIETS! Met veel humor werd het verhaal geschreven en getekend. Lettertype en - grootte, de plaatsing van de tekst onderstrepen wat er in het verhaal gebeurt. Uiteraard komt Beer op het einde tot inzicht en wil hij zijn - ondertussen niet …Lees verder