Als fotograaf Dennis Stock een rondreis maakt met acteur James Dean voor een reportage voor Life Magazine ontstaat er een vriendschap tussen de twee ambitieuze mannen.
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045246778

Besprekingen

Biografische film van fotograaf en cineast Anton Corbijn over de ontmoeting tussen fotograaf Dennis Stock van Life Magazine en de dan nog onbekende acteur James Dean in 1955. Dean wordt gespeeld door de Vlaamse acteur Dane DeHaan. Stock wilde via een jonge nog onontdekte acteur een reportage maken over de nieuwe tijd en hij was het die de iconische foto maakte van Dean met sigaret, diep weggestoken in zijn kraag in de regen. 'Als Corbijn wilde bewijzen dat beelden meer zeggen dan woorden, komt dat niet helemaal uit de verf' vindt Pauline Kleijer (Volkskrant 8-10-'15). Ze vindt dat de film voortkabbelt en geeft 3 sterren. Guy Lodge (Variety.com 9-2-'15) is er beter over de film te spreken: 'It’s the peculiarly moving, even subtly queer friendship between the two men that distinguishes Life from standard inside-Hollywood fare, while gorgeous production values and ace star turns make it a thoroughly marketable arthouse prospect.' Gerard Bush (Cinema.nl 7-10-'15) meent: 'Corbijns grootste…Lees verder

Over Anton Corbijn

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Anton Corbijn, geboren als Anton Johannes Gerrit Corbijn van Willenswaard (Strijen, 20 mei 1955), is een Nederlands fotograaf, grafisch ontwerper en speelfilmregisseur.

Als fotograaf werd hij bekend door zijn foto's van vooral rockmusici en andere artiesten. Als grafisch ontwerper doet hij de art direction en regie voor videoclips en ontwerpt hij decors voor popconcerten van onder andere Depeche Mode. Als regisseur van speelfilms ontving hij meerdere prijzen.

Biografie

Corbijn werd geboren in Strijen in 1955, waar zijn vader, Anton Corbijn van Willenswaard (1917-2007), een jaar eerder was aangesteld als predikant van de Nederlands Hervormde Kerk. Hij diende later in dezelfde functie in Hoogland (1966) en Groningen (1972). Zijn moeder, Marietje Groeneboer (1925-2011), was verpleegster geweest en opgegroeid in de familie van een pastoor. Fotograaf en regisseur Maarten Corbijn (1959) is een jongere broer. Grootvader A…Lees verder op Wikipedia